Главная >> Новости >> Зручність та практичність круглих обідніх столів

Зручність та практичність круглих обідніх столів

Круглий обідній стіл дуже зручний. Завдяки його формі всі, хто сидять за ним, знаходяться на рівній відстані від центру, що дозволяє кожному зручно куштувати будь-яку страву.


Стіл обідній круглий

Аби придбати виріб важливо мати лише необхідний простір у кухні або іншій кімнаті, щоб можна було вільно підійти до столу з будь-якої сторони. Круглий предмет меблі додасть атмосферу затишку, комфорту та елегантності вашому інтер'єру.

З яких матеріалів виготовляються 

Стіл обідній круглий може бути:

  1. З натурального дерева. Такі вироби відрізняються високою якістю та довговічністю. Вони розроблені спеціально для тривалого використання протягом багатьох років. Деревина є екологічно чистим матеріалом, тому столи ідеально підійдуть для поціновувачів натуральності та природності в інтер’єрі. 
  2. Пластикові моделі. Це більш практичний варіант, який варто купити для дачі, відкритої веранди або тераси. Вироби легкі та зручні в пересуванні з одного місця в інше. Догляд за ними – це просто задоволення, оскільки їх легко очистити від пилу вологою серветкою.
  3. Варіанти з ДСП або МДФ. Це більш економна альтернатива в порівнянні з дерев'яними меблями. Круглий обідній стіл з таких матеріалів гарно імітує натуральне дерево, має високу якість. Проте важливо зазначити, що такі вироби мають деякі обмеження в експлуатації. Вони менш стійкі до вологості, а також не рекомендуються для використання на свіжому повітрі.

Стіл обідній круглий

Перед тим як замовити аксесуар, варто проконсультуватися зі спеціалістами магазину щодо правильного вибору матеріалу виробу та його характеристик.

Як розмістити круглий стіл

На ринку ви можете знайти безліч видів таких меблів, зокрема маленькі круглі та напівкруглі моделі. Перший варіант зазвичай має діаметр 60 сантиметрів, оптимально підходить для двох осіб. Розмір інших моделей може становити від 90 до 180 см. Більші столи декому здаються незручними, оскільки велика відстань до їхньої центральної частини ускладнить доступ до страв.

Що стосується розташування цього предмету меблів, ви можете вибрати:

  1. Вільне: виріб можна поставити в центрі кухні або зі зміщенням до середини. Цей варіант дозволяє оптимально використовувати простір для обідньої зони й розмістити максимальну кількість осіб.
  2. Біля стіни або вікна: під час такого розташування розмір стільниці варто збільшити на чверть або третину для зручнішого користування. Такий варіант ідеально підходить, якщо простір кімнати обмежений або ж хочете насолоджуватися природним освітленням від вікна.

Круглий обідній стіл, на відміну від прямокутного чи квадратного, дозволяє розташувати навколо нього більше людей. Це створює комфортну обідню зону для родини та гостей.

Переваги та особливості круглого столу

Однією з переваг круглих та овальних дерев'яних меблів є їхній зовнішній вигляд. У кухні, де зазвичай переважають прямі кути, меблі без них пом'якшують інтер'єр та створюють затишну атмосферу. 

Також такі моделі є безпечними, що особливо важливо для сімей із маленькими дітьми. Меблі без гострих кутів зменшують ризик травмування.

Крім того, круглі та овальні столи мають велику місткість. Така форма дозволяє розташувати більше гостей, ніж, наприклад, прямокутна модель.


Стіл обідній круглий

Проте вироби мають свої особливості. Наприклад, стільниця не повинна бути надто великою, щоб гостям було зручно діставати страви в центрі столу. Крім того, у маленьких кухнях така модель — це непрактичний варіант, оскільки прямокутний можна розмістити так, аби правильно оптимізувати простір, з круглим це складніше зробити.